Wednesday, 23 March 2011

2nd last day: NOVA CLASS

2nd last day training..
yuhuuu... ingatkan tomorrow END...tapi ada lagie ari selasa..
its ok..enjoy gak...x rasa mcm last week......nak terbang balik pun ada..bukan terbang balik umah terbang balik kg...
tu la....bila kat kg..nak sgt kija...kan ...skunk baru tau rasa...
habeh kalau x kija cam na...????...
p/s:hidup payah ..mati pun payah


  .........................         

Monday, 21 March 2011

TM Kl

Hi all
I'm here for training ...Kolej Multimedia Telekom Malaysia , Jalan Semarak KL. for 5 days (21 until 25 march 2011)
Nova class and Product class. . i don't know whether i can do it or not....wish me luck...

Tuesday, 15 March 2011

1st day

Hi
hari nie 1st day aku kerja...lapor diri..tapi xda pape la nak buat...just da briefing jer..
mcm teruk jer kerja nyer..takpelah aku cuba sedaya upaya, cuma pendapatan x sebanyak kos hidup aku..
minyak keta , tol, parking ..mahal plak parking..perhhh mati2..xpape lakerja pun ... hanya totally sara hdp. x saving for msa dpn..

Saturday, 12 March 2011

hmm... :(

Hi
Nak tahu tak hari nie hari menyedihkan ...not hari but ...saat nie..
bercinta x semestinya buat bukan2...tahla..xniat pun nak memalukan sape2 tapi mulut jiran nie kadang2 over . Gosip tah bukan2...sblm aku mulut over sikit better cari rumah lain..tak plak aku ajak masuk umah kalau ada 'penjaga' aku diaorg yg jemput masuk umah. Tak sangka...ingtkan kat kg jer org sibuk jaga tepi kain org tapi dok taman bandar besar pun sama..xpaham la...baru lagie kot aku kat sini, Skrg aku rasa sgt membebankan penjaga aku kalau aku still stay di sini..

Kadang2 bila fikir balik org yg cetek agama x seteruk org yg tinggi agama... Doakanlah hope anak dia x seburuk  seperti pandangan dia pada aku...

xtahulah apa patut  aku buat stay atau pergi...
                 ------------------------------------------------------------------------------------
PM mood - :(

Thursday, 10 March 2011

New Life..

Hi everybody..

I wanna share something, my first experience using federal highway..hahhaha ...
Saya memulakan perjalanan dari Puncak Perdana  around 7am  and i arrive at Persiaran Barat Petaling Jaya around 830am..aushhh!! mcm nak tercabut kaki..maklumla kereta manual...My report duty on 15th , sekarang nie i try to find some solution for this problem...jengjengjeng..takkan nak beli keta baru kot??? xmungkin!!! .
The best is keluar seawal yang boleh...kalau sampai awal...take a rest dlu before masuk keja..yelakan baru nak mulakan hidup baru dikalangan org KL yang kengkabut belaka pepagi sbb nak cepat!!!..Hope segalanya  berjalan lancar dan semoga Allah SWT mempermudahkan perjalanan saya mencari rezeki yang halal...AMINNN